Céljaink, tevékenységünk

 Szakmai fejlesztési, oktatási tevékenység madarászok, madártartók részére, ahol legfőbb célunk, hogy megismerjék az érdeklődők az adott madárfajok/fajták jellemzőit, igényeit, viselkedésüket, tisztában legyenek az állatok felépítésével, egészségügyi igényeikkel. Fontos számunkra, hogy az emberek minél szélesebb körében emelje tevékenységünk az állattartás kultúrájának színvonalát és az állatok konfortérzetét. Ezt előadások, bemutatók, tanácsadás és fórum formájában végezzük. Különösen fontos a Madarásznap rendezvény sorozatunk.

Gyermekek oktatása,  megismertetése a madarakkal, gondozásukkal, védelmükkel, játékos programok, vetélkedők, bemutatók, rendhagyó órák,  stb. keretében

Kiállítások rendezése, melynek keretében a résztvevők madarait hivatalos bírók minősítik, a rendezvényhez kapcsolódó egyéb programok keretében pedig az érdeklődők megismerhetik a bemutatott fajokat, szokásaikat, élőhelyüket, tartásukat. Különösen célcsoporként tekintünk a gyermekekre, akiknek a lelki fejlődése és a felelősségteljes felnőtté válásuk szempontjából fontos szerepet töltenek be az állatok és a gondozásuk. Részükre szervezett csoportokban vezetéses bemutatót tartunk kiállításainkon, rajzpályázatokat, kvíz játékokat szervezünk.

Együttműködés más csoportokkal: egyesületünk együttműködik más hasonló tevékenységet folytató csoportokkal, illetve részt vesz ezek által koordinált állatvédelmi és környezetvédelmi feladatokban

A madarászat, madártartás beillesztése Győr város kultúrális életébe: Éves kiállításunk ma már szerves részévé vált városunk programjának, sokan minden évben meglátogatják és néhány kellemes és hasznos órát töltenek el nálunk.

A hobbi állatok védelmére, tartására vonatkozó jogszabályok minél szélesebb körben történő megismertetése, betartásuk elősegítése, különös tekintettek a Washingtoni egyezményre, az Állatvédelmi törvényre és a Kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormányrendeletre.

Vadon élő madaraink védelme, életük segítése, különös tekintettel a téli madáretetésre, az itatásukra (sokan nem is gondolnák, ez létfontosságú a szárazabb időszakokban), a sérült madarakkal kapcsolatos teendők megismertetése, együttműködés a vadmadarakkal foglalkozó természetvédelmi szervekkel

Állategészségügyi és közegészségügyi szempontból fontos ismeretek továbbadása, minél szélesebb körben történő megismertetése, különös tekintettel az állatok tartásának, gondozásának körülményekire, az állatorvosi ellátás igénybevételének fontosságára.

Segítség nyújtás állatoknak és gazdiknak, különös tekintettel a tanácsadásra, felvilágosításra, megunt kedvencek új gazdihoz juttatására

 

Ahhoz, hogy tevékenységünket végezhessük és ezt minél színvonalasabban, hatékonyabban tudjuk tenni, sajnos a "piszkos anyagiakr" is szükség van.

Egyesületünk közhasznú minősítésű, 2011. évben még a tartós adomány után kedvezmény vehető igénybe jogi személyek részére az adományok után, a befizetésről mindenkinek igazolást küldünk, aki megadja a nevét, címét, adószámát.

Minden támogatónk egy évig szerepel a fórumunkon a támogatóink között, neve rákerül a kiállítás katalógusának hátoldalára, valamint a kiállításon is kitesszük támogatóinkat.

Anyagi és tárgyi támogatást is elfogadunk, természetesen legegyszerűbben a pénzzel tudunk gazdálkodni, a tárgyi dolgok közül aminek leginkább hasznát tudjuk venni:

- madáreledel, különös tekintettel a téli etetésre alkalmas magvakre, illetve a kiállítás alatt a madarak ellátásához szükséges eledelekre

- kiállításunk díjazásához szívesen fogadjuk díjak, különdíjak felajánlását

- gyermek rajzversenyünk, vetélkedőink díjazásához jutalmak, díjak, különdíjak

- éves rendezvényünkre tombolatárgyak

- dekorációhóz könnyen tisztítható, erős drapériák

- standard kiállítási kalitkák, összecsukható pavilon 

 

 

Kereső


Login Form